www.rikkesieverts.dk

Omtale

Citat af: Ole Lindboe

Redaktør af Magasinet Kunst. Forfatter til en lang række kunstbøger. Gæsteprofessor ved Venedigs Internationale Sommerakademi.

 

”Malerier med deres egen særlige magi, hvor det lykkes at få farvens ægthed, kompositionens balance og motivets præcision, til at gå op i en højere enhed. Hendes billeder har tydeligvis en grafisk slagstyrke og enkelthed, som kan virke næsten minimalistisk. Nogen tror, det er let, at male enkelt. Alle mellemregningerne er svære, og processen er slidsom.

Rikke Sieverts har så megen nerve og følsomhed i sine pensler, at hendes billeder fremstår med en næsten musikalsk finhed. Hendes udtryk er renset for enhver overflødighed. Enkelt til det smukke. Som sammenfatning en slags billedgrammatisk syntese – uden at hendes billeder af den grund bliver til det, vi kalder konkret maleri.

Denne vanskelige balance er hendes særlige styrke som maler.”

 

- // -

 

Citat af: Tom Jørgensen

Chefredaktør af Kunstavisen og 101 Kunstnere

 

”Som den grafiker, hun er, sker der imidlertid en udvælgelse i hendes bevidsthed. Noget er vigtigere end andet, og som regel kan det hele reduceres til nogle dialoger mellem geometriske figurer: ”Vertikale overfor horisontale linier, cirkelformer overfor rektangler, ro overfor kaos.”

Med disse midler lykkes det Rikke Sieverts i sine værker at vise essensen af det sete. Billederne bliver harmoniske uden at miste gnisten af dynamikken. Netop fordi kompositionerne er reducerede til det essentielle.

Samtidig, og det er vigtigt, formår Rikke Sieverts at fange en grundstemning i hvert billede, så helheden får en filmisk effekt. Alt sammen på grund af de store linjer. Det hele holdes på plads af hendes grafiske overblik.

Rikke Sieverts værker er præcise, skåret ind til benet og alligevel utroligt stemningsskabende.”

 

Lotte Lund © 2012